Narcisme_1

Narcisme_1

 

(Voor een UITLEG over narcisme, zie Narcisme 5 t/m 10)

Een narcist voelt zich graag belangrijk en houdt van macht dus zal deze de mensen in de directe omgeving afhankelijk maken zodat de narcist de macht krijgt en dus de leiding heeft.

Hij staat ook graag in de belangstelling en doet steeds weer nieuwe dingen voor aandacht, als zijn relatie gewoon begint te worden voor de buitenwereld begint hij weer een nieuwe zodat iedereen het er over zal hebben en wil dan ook graag weer zo snel mogelijk een "liefde's baby" waar hij niet voor wil en kan zorgen, om de aandacht naar zich toe te trekken en dat herhaalt zich keer op keer. ( hij heeft er vier bij drie verschillende vrouwen) Twee kinderen kwamen om het week-end en een kind kwam een paar dagen per week. Die was pas anderhalf jaar en ik heb daar ruim twee jaar voor gezorgd en terwijl ik voor zijn kind zorgde had hij gewoon een verhouding met een ander, NN. , die haar man met hem belazerde! Is er sprake van een relatie dan is de narcist erg bezitterig, jaloers en achterdochtig. ( zo als de waard is vertrouwt hij zijn gasten!)

De narcist vertrouwt niemand omdat deze zelf niet te vertrouwen is (maar wil wel zelf alles kunnen doen) en houd de partner het liefst thuis. De "liefdes baby" geeft hem alle vrijheid omdat de partner geen kant op kan en gebonden is aan huis. Hij maakt zijn partner graag afhankelijk van hem. (ben ik gelukkig niet in getrapt)) En de narcist zelf kan gaan en staan waar die wil.Een ex partner raakt een narcist nooit echt kwijt omdat de narcist heel bezitterig is, niet los wil laten en de controle wil blijven houden over het leven van de ex. Maar zelf wel een nieuw leven willen opbouwen met een relatie die de narcist heeft opgebouwd na eerst een "proeftijd" door een verhouding te hebben (maakt niet uit of diegene ook getrouwd is) want stel je voor dat die tegenvalt dan heb je niemand meer want een narcist kan niet alleen zijn en gaat voor zekerheid, stapt dus pas uit een relatie als de "nieuwe" relatie "zeker" is.

Het kan een zeer innemend persoon zijn en een charmeur eerste klas die nooit een langdurige vaste relatie kan en zal hebben omdat men constant aanbeden moet worden anders zoekt men de adoratie en spanning wel weer ergens anders. Het beëindigen van een relatie ligt nooit aan de narcist maar aan de ex die hij dan ook zwart maakt met verhalen die in zijn voordeel werken zodat mensen hem als slachtoffer zien! Al is dit de zesde, die NN zal zeker ook niet de laatste zal zijn! Die vertrouwen elkaar voor geen meter want ze zijn allebei vreemdgegaan. Hij is al bij haar vreemdgegaan wat zij niet weet!Een narcist valt altijd terug in de oude gewoonten, een paar jaar spelen (acteren) alsof ze "normaal" zijn kunnen ze nog wel vol houden maar op een gegeven moment gaat de gestoorde geest het toch weer overnemen van de "normale" gedachten en vervalt de " normale" gestoorde weer terug naar het gedrag van narcisme. Hij valt dan weer op hele foute vrouwen ( zijn huidige liefde voor het "leven"), en de wetenschap dat zijn "nieuwe" partner haar man ook belazerd heeft met hem zal hem erg wantrouwend maken want wat ze haar ex geflikt heeft kan bij hem natuurlijk ook gebeuren!

Hij gaat gewoon zijn eigen gang want hij is haar al niet trouw geweest en vreemd gegaan. De narcist gaat weer in de fout en gedraagt zich zoals die echt is, praat vreemd, doet vreemd , denkt vreemd, gaat vreemd en verwacht dat de hele wereld dat normaal vindt. Want als een narcist iets in zijn hoofd heeft kent die geen normen en waarden en belazert de boel en/of stapt ergens uit ongeacht de consequenties voor diegene die belazerd of achtergelaten wordt. Zelfs zijn kinderen zijn niet belangrijk genoeg! Ze zijn gefrustreerd, doen en zeggen dingen wat een normaal mens niet in hun hoofd zal halen, want een narcist vindt de hele wereld gek behalve zichzelf!Narcisten kunnen gevaarlijk zijn omdat ze een onvoorspelbaar karakter hebben!

Ze worden agressief als ze de situatie niet onder controle blijken te hebben en het gaat niet zoals ze hadden gedacht. Dan gaan narcisten onberekenbaar worden, ze gaan stalken, worden agressief, maar voelen zich zelf nog het meest het slachtoffer en dat weten ze goed naar de buitenwereld over te dragen! Ze verspreiden roddels over mensen (exen) om zichzelf schoon te praten. Narcisten kunnen zo goed liegen dat de meeste mensen niet eens beseffen dat ze met een narcist te maken hebben, want ze lijken in de omgang zo "normaal"! Het zijn hele goede acteurs.

Pas als mensen zich tegen een narcist keren komen ze erachter dat ze met een gestoorde te maken hebben want dan valt de narcist door de mand. Ze flippen als ze mensen niet onder controle hebben en gaan dan dingen doen wat iedere logica te boven gaat van een normaal denkend mens.

Narcisten houden heel veel van zichzelf en geven alleen om anderen mensen wanneer het in hun voordeel is en als ze er zelf beter van worden, dan spelen ze weer even een "normaal" persoon en kunnen dan heel charmant zijn maar dat houdt de narcist slechts een korte tijd vol! Een narcist heeft de drang om mensen (liefde) te kopen en om aardig en populair te zijn en geeft dan ook veel geld uit aan dure materialistische dingen zoals auto's, dure vakanties enz. zodat die succesvol overkomt omdat hij het nodig heeft om indruk te maken op de buitenwereld.

Hij wil er zo graag bij horen! Wil de mensen het idee geven dat het altijd goed gaat en leeft als God in Frankrijk al moet de narcist zich diep in de schulden steken! De narcist overdrijft over zijn functie op de werkvloer, en denkt (en gelooft ook echt ) dat de narcist diegene is waar het bedrijf om draait en voelt zich dan ook heel belangrijk! De narcist is afgunstig en mijdt mensen die succesvoller zijn. Een narcist weet niet beter dan dat die boven andere mensen staat en voelt zich erg verheven en wil dan ook als zodanig behandeld worden. Prijs de narcist de hemel in en je hebt er een goede vriend aan.

Heb je een keer commentaar of betrap je hem op zijn leugens dan is de vriendschap over want een narcist houd niet van kritiek en is dan diep beledigd! Eigenlijk moet je diep medelijden hebben met een narcist want ze zijn echt zielig omdat ze zelf in de overtuiging leven dat ze bij iedereen goed in de markt liggen en normaal overkomen. Hoewel de mensen in hun directe en naaste omgeving (familie) weten dat de narcist gestoord is ( ze hebben allemaal bewijsmateriaal gezien) willen ze het de narcist niet laten merken om de narcist niet te kwetsen (en om mij te beschermen) dus laten ze diegene in die waan spelen het spelletje mee en houden zich dom om de persoon in kwestie tegen zichelf te beschermen! Want een narcist die doorslaat kan een gevaar voor zichzelf en voor anderen zijn. Hij loopt rond te bazuinen dat ik agressief zou zijn maar hij is twee meter lang en ik ben 1.61m wie denk je dat het verloor als het tot vechten kwam en onder de blauwe plekken zat als hij weer eens mijn spullen af wilde pakken of kapot schopte? En dat terwijl hij al met die zogenaamde "vrouw" van zijn leven al samen woonde! Wat dat betreft heeft hij net als een duivel zoveel levens en op zijn minst evenzoveel vrouwen en liefdes van zijn leven. Dus zij gaat het ook niet redden!

Soms willen de mensen die verwant zijn aan een narcist het niet weten en negeren de symptomen omdat het natuurlijk heel pijnlijk is en als de waarheid pijn doet is men geneigd liever zijn leugens te geloven ondanks het feit dat ze de bewijzen zwart op wit hebben gezien zoals een telefoon afschrift van de laatste maanden waaruit blijkt dat hij al een lange tijd vreemd ging!

Narcisme is een zware geestelijke persoonlijkheidsstoornis (ziekte) die moeilijk of niet te behandelen is en de meeste narcisten eindigen dan ook in een inrichting alwaar ze indien mogelijk behandeld moeten worden door mensen met veel ervaring want beginnelingen winden ze zo om hun vinger met hun charmes.

Heb je door deze beschrijving van een narcist herkenningspunten van iemand in je omgeving, houdt dan afstand van die persoon en probeer deze zo veel mogelijk te mijden want dat is de enige manier om jezelf te beschermen zodat je niet gekwetst zal worden.Heb je een relatie met een narcist, dan wens ik je heel veel sterkte want dat zul je nodig hebben! Ik kan het weten want ik heb een relatie gehad met een narcist die me gebruikt , misbruikt en belazerd heeft! Het mooie is dat hij gezworen heeft op alles wat hem lief is ( dat is onder anderen hij zelf het meest ) dat hij mij niet bedrogen heeft, nou er staat hem wat dat betreft heel wat te wachten! Hij blijft buiten schot maar zijn straf zal bestaan uit verdriet wat hem gaat overkomen in zijn leven, een leven dat heel lang en zeer ongelukkig is. Dat is wat hij met zijn zweren (liegen) op zichzelf heeft afgeroepen. En dat gun ik hem van harte! Voor mij heeft het kwaad een gezicht gekregen en dat is NN., een gestoorde persoonlijkheid die van liegen en bedriegen een beroep zou kunnen maken. Ik noem hem niet eens ex want die titel verdient hij niet!. Daar moet je man voor zijn en geen verwend jongetje. Niets is wat het lijkt bij een narcist! Gek hè?