Narcisme_4

Narcisme_4

 


Hij zit diep in de schulden. Hij verliest een paar keer zijn baan. Hij laat eerst zijn zwangere vriendin zitten, trouwt met de volgende en laat deze ook weer met een met kind achter voor haar 'beste' vriendin.Deze heeft voor hem genoeg inkomen want zijn schulden lopen steeds hoger op. Roet in het eten; zij wordt meteen zwanger. Dit alles gaat gepaard met een hoop leugens en verhalen om zich er mooi uit te kletsen, deze gaat hij zelf echt geloven, voelt zich zelfs zielig en doet overspannen.

 

Geen geweten, voelt zich absoluut nergens verantwoordelijk voor. Ik ben bang dat als hij geen vangnet adres / vriendin meer heeft die zijn verhaaltjes gelooft en achter hem staat, hij doordraait en tot alles in staat is. Zijn favoriete film is 'faces of death'. Alleenwonen kan hij niet betalen. Praten of confronteren heeft geen zin. Hij gelooft echt in zijn eigen leugenverhalen , die zijn voor hem de waarheid geworden. Hij ziet zichzelf ten alle tijden als het slachtoffer. Hij heeft een keer iemand naar de Eerste Hulp geslagen, en vond zichzelf toen zielig omdat hij er niet meer tegen kon. Hij voelt zich daar ook absoluut niet schuldig over want het was immers erger voor hem. Zo gaat dit met alles. Het is misschien wel een goed idee om hem te laten weten dat hij in de gaten gehouden wordt.

 

Zijn beweegredenen zijn puur egocentrisch van aard, maar zo ziet hij dat zelf niet. Hij vindt zichzelf een soort Joris Goedbloedheld ; het is heel zielig voor hem wat hij allemaal moet meemaken. Zolang een relatie zijn egocentrische wensen vervult, is er niets aan de hand. Is dat niet meer het geval, dan bereidt hij zijn vertrek voor. Hij zoekt een vriendin die aan zijn eisen ( ze moet werken en woonruimte hebben ) voldoet. Vervolgens verteld hij zijn omgeving de meest vreselijke verhalen om begrip te krijgen voor het feit dat ze misschien uit elkaar gaan ; hij heeft geen leven bij haar. Als laatste maakt hij zichzelf door pesterijen en waardeloos egocentrisch gedrag totaal onmogelijk thuis, zodat zij er niet meer tegenkunnend er een punt achter zet.
Zijn vriendin is hoogzwanger nu en ik vermoedt dat hij al op zoek is naar een nieuwe vriendin, want deze heeft hem er ingeluisd. Met 3 kinderen in zijn kielzog zal dit niet meer zo makkelijk gaan. Hij zit dus ' gevangen'. Ik acht hem in staat om een wiegedood in scene te zetten of om de baby per ongeluk in een te heet badje te dompelen. Althans , het zou mij niet verbazen als dit zou gebeuren. Het hoeft niet natuurlijk, maar de vorige keren dat ik zei Het zou mij niets verbazen dat - hij er met haar beste vriendin vandoor gaat en probeert zijn ex met de helft van zijn schulden op te zadelen- deed hij ook wat ik voorspeld had. Iedereen zei toen dat hij dat heus niet zou doen... wel dus. Ik heb het gevoel dat ik iemand moet waarschuwen, maar ik wil hem ook niet op het idee brengen. Het is een sadist. Je ziet op tv wel eens zo'n film waar iemand zijn gezin ombrengt ( kijkt hij ook graag naar van die psycho thrillers ) en dan denk ik ;" Daar heb je hem weer". Wat kan ik doen?

 

 

En over psychopaten/sociopaten
Psychopaths : The Mask of Sanity  (Engelstalig, zeer goede tekst)

De psyche- en emotie- manipulerende psychopaat,
Love-fraud. (Engelstalig)

Zeer goede site over narcisme (Engelstalig)
On Narcism
(Deze site is geschreven door een narcist die de narcistische belevings- en denkwereld volledig blootgeeft, soms moeilijk Engels maar wel zeer de moeite waard.